SEO och praktiksök

Jag och tre andra i min klass har antagit ett uppdrag om att sökoptimera Interactive Communication, i syfte att nå ut till potentiella arbetsgivare men också för att marknadsföra utbildningen för framtida studenter. I torsdags hade vi möjligheten att möta Jesper Åström som delade med sig av sin professionella kunskap kring SEO (search engine optimization) under ett par trevliga timmar på Broken.

Allt handlar om att ha ett mål som man bygger innehållet kring. Målet kan t.ex. handla om nå personer som lämnar något efter sig (exempelvis kontaktuppgifter) för att man själv ska ha nytta av det. Om du exempelvis vill nå personer som är kunniga inom något speciellt, så kan man låta dem publicera på din site och i sin tur lämna uppgifter. Detta leder trafik utifrån och in men också inifrån och ut.

Jobba med länkar som trafikerar till annat content som är väsentligt för ditt innehåll. Det hetaste tipset är att skriva gästposter på andras bloggar (som relaterar till ditt innehåll) och länka tillbaka till din site.

Om du jobbar med en kampanj-site eller annat som är aktuellt en period, ta inte bara bort den när det är över. 301 redirect:a! Det betyder att du talar om för Google att all trafik som drar till den kampanj-siten ska styras om till en annan, som då kan vara en annan sida som tillhör dig eller företaget. Då har du tagit vara på SEO:n som jobbats upp på den sidan.

SEO är en hel värld. Det är inspirerande att höra kunniga prata om det som om det är det enda de gjort i hela sitt liv. En dag ska jag också vara där.

Jag har praktik v.7-8 och hoppas få vara någonstans där jag kan lära mig massor kring detta. Wippet är ett ställe som jobbar med bland annat sociala medier och e-handelsoptimering och verkar lockande.

Taggad , , , , ,

2 thoughts on “SEO och praktiksök

  1. Nina Asp skriver:

    Kul att du tycker vi verkar spännande 🙂 / Nina, Wippet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: